keskiviikko 28. toukokuuta 2008

MLP UK painotalo sai ympäristöpalkinnon

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Central_Leeds_%28from_Bramley%29.JPG
(Wikimedia)
Englannin Leedsissä toimiva MLP UK (Mitsubishi Lithographic Presses UK) painotalo sai ISO 14001:2004 ympäristösertifikaatin asennettuaan kierrätyslaitteistot paperin-, puun-, pahvin-, muovin- ja ongelmajätteen kierrätystä varten. Sertifikaatin vaatimuksiin kuuluu myös oikeanlaisten työtapojen ja -periaatteiden käyttöönotto.

MLP UK:n ympäristoasioista vastaavan Lee Taylorin mukaan yritys halusi varmistaa, että työntekijät ovat tietoisia työnsä ympäristövaikutuksista. "Pienet yksinkertaiset asiat voivat tuoda merkittävän muutoksen", Taylor toteaa ja jatkaa, että laitteiden sammuttaminen yöksi ei maksa mitään, mutta se tuottaa merkittävät säästöt pidemmällä aikavälillä.

Painotalot voivat hakea standardia näillä ohjeilla. ISO 14001:2004 kattaa kaikkien alojen organisaatiot ja on siis yleisluontoinen standardi. Sen saaminen edellyttää, että organisaatio määrittelee ympäristöpäämääränsä tarkasti, jotta niiden täyttymistä voidaan seurata. Ympäristötoimenpiteiden tulee olla lainmukaisia ja positiivisen kehityksen jatkuvaa.

Lähteet:"MLP UK gains environmental mark" [PrintWeek: Tom Hall 22.5.2008]

Ei kommentteja: